Konverents 20 aastat sisekõrva implantatsiooni Eestis, 3. märtsil 2020

Tere tulemust Eesti Audioloogia Seltsi, Implantaadilaste Seltsi ja Audiere ühiselt korraldatud konverentsile, mis toimub 3. märtsil – ülemaailmsel kuulmispäeval.Konverents toimub Tallinnas, Nordic Hotel Forumi saalis Sirius pealkirja all “20 aastat sisekõrva implantatsioone Eestis: tehtud ja teoksil”.

Esimesest sisekõrva implanteerimise operatsioonist möödub tänavu kakskümmend aastat. Nende kahekümne aasta jooksul on esimesele vaprale patsiendile lisandunud 191. Neist 144 on siirikud saanud lapseeas ja 48 täiskasvanuna. 44 patsienti on opereeritud bilateraalselt, see tähendab, et neil on siirikud mõlemas kõrvas.

Eesti implanteeritud hindavad implantaate kõrgelt ning audioloogid pakuvad siirikute võimalust lahendusena üha julgemalt, ka täiskasvanud patsientidele. Samal ajal on aga kuulmislangusega seonduvalt esile kerkinud uude probleemid teenuste kättesaadavusel ja – kvaliteedis üldiselt, haridus- ja teavitustöö arengus ning teistes valdkondades. Need uued probleemid vajavad professionaalset analüüsi ja uute lahenduste väljatöötamist.

Meie konverents kannab eesmärki otsida ühist keelt pühendunud vabakonna esindajate, patsientide organisatsioonide, politiikakujundajate ja professionaalide vahel. Oluline eesmärk on kõikide osapoolte potentsiaali teadvustamine, et kaasata neid implantaadikandjate ja vaegkuuljate jaoks olulist valupunktide lahendamisse.

Konverentsi korraldustoimkond ootab Teid mõtteid vahetama ja tuleviku tarvis plaane seadma.

Registreeri konverentsile ja loe täpsemalt siit.
K i i r v a l i k u d